Termékfejlesztés

Termékfejlesztés

A natúrkozmetikumok készítése nemcsak Magyarországon, világszerte rohamléptekkel fejlődő iparág, egyre növekvő piaci lehetőségekkel. A mikro kozmetikai vállalkozások egyre nagyobb szeletet hasítanak ki maguknak a kozmetikumok piacán. Van néhány vitathatatatlan veresenyelőnyük, amelynek ismeretében a lehetőségek jó kihasználásával szappan- és kencekészítésre építve működőképes vállalkozás építhető. A beruházási igény nem túl magas, költségei összemérhetők egy konyha kialakításának pénz- és időbeli ráfordításával.

A natúrkozmetikumok általában prémium kategóriás krémek és tisztálkodószerek. A nagyvárosokban egyre terjedő “vegyszermentes”,“vegán” és “zöld” törekvések miatt népszerűségük az utóbbi időben töretlenül növekszik.

Vállaljuk, hogy szakértőként igény szerint szakmai segítséget nyújtunk a kozmetikumok kifejlesztésében.

Hogyan fejlesszünk terméket?

A termékfejlesztés első lépése annak megtervezése, hogy kinek és mennyi kozmetikumot szeretnénk eladni. Ezután megfogalmazzuk, hogy milyen termékeket szeretnénk gyártani (pl. a helyi kecskefarmról származó tejből készült kecsketejes szappancsaládot), és hogy milyen tagjai legyenek egy ilyen skálának (pl. natúr, körömvirágos, levendulás, rózsaszappan, stb).

Segítünk:

  • a termékfejlesztésben
  • a gyártási technológia kidolgozásában
  • a beszerzési források megtervezésében
  • az árkalkulációban

Miért a Házikence Tanoda?

A Házikence Tanoda az első magyar szappankészítést oktató vállalkozásként 2010-ben alakult. Jelen voltunk és vagyunk a mikro kozmetikai vállalkozások piacán a kezdetektől. Végigkísértük több tucat vállalkozás elindulását a technológia megtanulásától az önfenntartó gazdálkodásig.. Jó kapcsolatokat ápolunk a szakmai szervezetekkel.

Mögöttünk áll:

Tapasztalatunk

A Házikence Tanoda 2013. óta részt vesz egy projektben, melynek során működő műhelyeket építünk fel a termék fejlesztésétől az üzleti sikerességig. Eddig két nagyban induló, és több tucat egy-két személyes mikrovállalkozásnak segítettünk a portfólió kialakításában, a termékfejlesztésben és a műhelyépítésben.

Érdeklődöm

Minden mező kitöltése kötelező.