Műhelyépítés

Műhelyépítés

Segítünk Neked a termékfejlesztésben és a műhelyépítésben. Vállaljuk, hogy szakértőként igény szerint szakmai segítséget nyújtunk a folyamat minden lépésében, az ötlet megszületésétől a piacok megtalálásáig.

Hogyan épül fel egy műhely?

Az, hogy milyen követelményeknek kell megfelelnie egy műhelynek, leginkább a gyártási volumentől függ. Kisebb mennyiségű termékkel való induláshoz egy 30-40 m2-es helyiség megfelelő, benne egy személyzeti résszel (öltöző, étkező és mellékhelyiségek), egy alapanyag raktárral, egy késztermék raktárral és egy konyhával. Egy ekkora műhelyt két ember kényelmesen tud üzemeltetni, de akár 3-4 alkalmazottnak is részmunkaidős elfoglaltságot jelenthet.

Nagyobb termékskála gyártásához nagyobb (akár 70-80 m2) alapterületű műhely szükséges, külön bejárattal a raktárakhoz és a személyzeti helyiségekhez.

A tulajdonképpeni gyártóhely a konyha, amelynek a berendezését pontosan úgy képzeljük el, mint egy kisebb üzemi főzőhelyiséget. A szappankészítéshez napi 100 kg gyártási kapacitás alatt nem szükséges semmilyen speciális gyártási berendezés. A cukrászüzemek konyhai eszközeivel elvégezhető a kozmetikukészítés is.

A Házikence Tanoda a megrendelő igényei szerint a műhelyépítési folyamat minden lépésében közreműködhet:

  • a műhely helyének kiválasztásában,
  • a műhely helyiségeinek és berendezéseinek megtervezésében,
  • a termékfejlesztésben,
  • az üzleti terv kialakításában,
  • a dolgozók betanításában,
  • a termékek és a műhely dokumentációinak megírásában, illetve
  • a gyártás felügyeletében.
     

Miért a Házikence Tanoda?

A Házikence Tanoda az első magyar szappankészítést oktató vállalkozásként 2010-ben alakult. Jelen voltunk és vagyunk a mikro kozmetikai vállalkozások piacán a kezdetektől. Végigkísértük több tucat vállalkozás elindulását a technológia megtanulásától az önfenntartó gazdálkodásig.. Jó kapcsolatokat ápolunk a szakmai szervezetekkel.

Mögöttünk áll:

Tapasztalatunk

A Házikence Tanoda 2013. óta részt vesz egy projektben, melynek során működő műhelyeket építünk fel a termék fejlesztésétől az üzleti sikerességig. Eddig két nagyban induló, és több tucat egy-két személyes mikrovállalkozásnak segítettünk a portfólió kialakításában, a termékfejlesztésben és a műhelyépítésben.

Érdeklődöm

Minden mező kitöltése kötelező.