Visszatekintés 2022 januárjából

Visszatekintés 2022 januárjából

2022-01-05

Dr. Torma Viktória

Címkék: Blog

Kategóriák:


A 2020-21-es év, a pandémia kitörése nagy változásokat hozott az iskola hétköznapjaiba. A lezárások, a maszk kötelező használata, az év különleges kozmetikai igényei mind meghatározták az tanulóink hangulatát. Az iskola, többek visszajelzése szerint, egy nyugodt sziget volt a nyomasztó hétköznapok között. A tananyag és a rendszeres találkozások, akár offline akár online, mind felszabadító és feltöltő ünnepek lettek mindannyiunk számára. Volt hallgatóink is gyakrabban jelentkeztek történeteikkel, sikereikkel, bővülésük, fejlődésük történeteivel.

A kézfertőtlenítők mindenütt

Az év kozmetikum-slágere persze a kézfertőtlenítő volt. A legtöbb hozzánk kötődő kozmetikumgyártó keresett olyan receptet, ami alkalmas erre a célra. Ha ez rendben volt, akkor az engedélyeztetés útvesztőiből kerestek nálunk kiutat. Pontosan mit írhatunk a címkére? Mit tehetünk egy bizonyítottan működő összetételű, de mikrobiológiai engedéllyel nem rendelkező termék forgalomba hozatalakor? Hogyan jelezzük a fogyasztóknak, hogy ennek a terméknek az összetétele sem különbözik a többi, híres fertőtlenítő kézmosó márkájától, csak éppen nem tudom végig vinni az engedélyeztetési folyamat bonyolult, hosszadalmas és drága munkáján.

Tanulóink sikerei

Volt tanulóink az idén is kitettek magukért. Hárman is díjat nyertek a Joy magazin kozmetikai pályázatán, de a Cosmopolitan magazin díját is elnyerte az egyikük, és az év webshopja versenyről is elhozott két különdíjat egyik régebbi tanulónk. De számunkra a kiváló eredményeken kívül nagyon fontos, hogy új vállalkozások is születtek, és szinte minden tanulónk kiválóan tudott alkalmazkodni az elmúlt évek különleges helyzetéhez. Nagyon büszke vagyok rájuk rugalmasságuk és kreativitásuk miatt, hogy ügyesen rámozdultak a lehetőségekre, és túlléptek a helyzetek adódó nehézségein.

Házikence Tanoda műhely

Bár mindezek nagyon fontosak voltak számunkra, mégis a legnagyobb sikerünk, hogy végre meg tudtuk nyitni a saját kozmetikum-készítő műhelyünket. A 9. kerület tömegközlekedéssel könnyen elérhető helyén, egy kellemes környezetben lévő társasház üzlethelyiségében működünk. Az idei félév elején már a felújított műhelyben kezdtük el a munkát új hallgatóinkkal. A műhely kényelmes és tágas, a tanfolyamok hangulatát is pozitívan befolyásolja a kellemes környezet és a nagyobb tér. Termékfejlesztési feladatainkat kényelmesebben tudjuk elvégezni, így az eddiginél is komolyabb feladatok elvégzésére lettünk alkalmasak.

Új tanfolyamok

Az idén a tanfolyami kínálatunkat is jelentősen tudtuk bővíteni. Megjelent a rendszeres kínálatunkban a sminkes tanfolyamunk, és két új workshoppal is jelentkezünk az év elején, egy szappanos és egy kencés ünnepi kínálattal. Az idén elkezdjük az iskolánk jelentős bővítését, gyakorló füzetekkel, új összefoglaló táblázatokkal és új videóanyagokkal. Mindenkinek és magunknak is Boldog Új Évet Kívánunk

« Ugrás az összes blogbejegyzéshez

Tartsuk a kapcsolatot!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig naprakész légy!


Írj nekünk, ha kérdésed van!