Új Akadémiai képzéseink

Új Akadémiai képzéseink

2023-12-11

Dr. Torma Viktória

Címkék: kozmetikus, kozmetikum

Kategóriák: kozmetikum akadémia, vállalkozóknak


2024 februárjában indul az új félévünk, ahol nagyon izgalmas és új tanulással várjuk már végzett hallgatóinkat.

A régi Iskola, vagy a Kozmetikum Készítő Akadémia (KKA) elvégzése ad elegendő tudást ahhoz, hogy a Kozmetikum Fejlesztő Akadémiánkat vagy a Kozmetikus Továbbképzésünket elvégezhesd.

Az új képzések  a Kozmetikum Készítő Akadémia folytatásai, magunk között 7., 8., stb. modulként utalunk a benne lévő tananyagokra. De a régi iskolásaink is nagy biztonsággal csatlakozhatnak: az ő számukra Összekapcsoló füzeteket biztosítunk majd, amik segítenek a Kozmetikum Készítő Akadémiában bevezetett új fogalmak megértésében, valamint a szakmai nyelvek összekapcsolásában.

A Kozmetikum Fejlesztő Akadémia, a várt és félt Kozmetikai alapanyagok (leánykori nevén kémia) modullal kezdődik. A régi iskolások már túl vannak ennek első sokkján, de szerintem szeretnék ők is kicsit kibővített, és átstruktúrált formában újra látni a régi anyagokat. A most végzettek pedig az egész félév tudásával felvértezve már bátran nézhetnek szembe vele.

Az ezt követő modul egy áttekintés arról, hogyan tervezz kozmetikumot. Hogyan válassz alap és hatóanyagokat a fejlesztéshez.

A harmadik pedig egy jól felépített INCI modul amiből kiderülhet, miért és hogyan érdemes értelmezni a kozmetikumok és a kozmetikai alapanyagok INCI neveit és milyen következtetés vonható le ebből.

Ezt az első három modult külön képzésként kezeljük, és a Kozmetikum Szakértő Továbbképzés nevet adtuk neki.

A második három modul a Kozmetikum Tervező Továbbképzés, amely szintén a nagy Fejlesztő Akadémia része.

A negyedik modul a Profi Kozmetikumok nevet viseli. Ebben körüljártunk összesen 18-féle kozmetikum formát, minden bőrtípust és néhány speciális célcsoportot (férfiak, baba-mama és sportkozmetikumok), ezek tervezésének szabályait és tanácsait mutatjuk be.

Az ötödik modulban az Innovatív kozmetikumok kerülnek a nagyító alá: különleges lemosók, V/O kozmetikumok, hi-tech hatóanyagok és a vízmentesek csapata.

A hatodik modulban pedig eljön az idő arra, hogy megtanuljátok, hogyan lehet információt szerezni a netről a különféle növényi és mesterséges alapanyagokról és hatóanyagokról. Ez nem könnyű feladat, ezért ennek feldolgozása valószínűleg workshop formájában történik majd, játékos és mégis gyakorlatias formában.

A Kozmetikus Továbbképzés tananyaga 3 modulból áll. Elvégzésével képes leszel arra, hogy összeállíts és működtess egy holisztikus kozmetika szalont, amelyben alapkrémekből és hatóanyagokkal személyre szóló kozmetikumot tudsz majd keverni a vendégeidnek.

Az első modulban a résztvevők megtanulják egy program segítségével értelmezni az INCI listát, és a kozmetikumokat felépíteni az ott található szavakból. A Kozmetikus Továbbképzés nem tartalmaz Alapanyagos modult, így az INCI neveket ők csak egy fordító program segítségével tudják értelmezni, de így is több, mint bármilyen INCI szótár, hiszen a kurzusban a nevek lefordítása mindenképp csak az első lépés a kozmetikum összetételének megértéséhez.

A második modulban alapkrém portfóliót fogunk készíteni. Az előadásokon megtanuljuk az egyes kozmetikumokat és elkészítésük szabályrendszereit. A gyakorlatokon, és az írásos kiegészítőkben pedig példa recepteket adunk neked arra, hogy hogyan, milyen recepttel keverj magadnak alapkrémeket a kozmetikai kezelés különféle fázisaihoz.

A harmadik modulban pedig megbeszéljük, milyen alapanyagokat érdemes kitenni a polcodra ahhoz, hogy minden vendéged számára találj valami neki való hatóanyagot, vagy anyagokat a különböző kezelésekhez.

A továbbképzésen megtanulod, hogyan hogyan teheted a kozmetikai kezelést a leghatékonyabbá a vendégeid számára.

Szeretettel várunk minden régi is új iskolásunkat a második féléves képzéseinkre.

 

 

 

 

 

 

 

 

« Ugrás az összes blogbejegyzéshez

Tartsuk a kapcsolatot!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig naprakész légy!


Írj nekünk, ha kérdésed van!