Ti kérdeztétek: Viszkető kozmetikumok

Ti kérdeztétek: Viszkető kozmetikumok

2019-01-29

Dr. Torma Viktória

Címkék: házi készítésű kozmetikumok, házi kencék, Gondolatok az iskoláról, viszketés

Kategóriák:


Ezen a héten Kata kérdésére válaszolok: „Akármit is kenek magamra, mindentől rosszabb lesz a bőröm. Már kipróbáltam a legmárkásabb kozmetikumokat is, és egyszerűen nem találok olyat, ami igazán hatásos lenne, és nem okozna viszkető érzést a bőrömön. Tudnátok segíteni?”

Viszkető kozmetikumok

Sajnos ez a probléma nemcsak néhány embert érint. A bőr ilyesfajta érzékenysége milliók sajátsága, amelyet bármely kozmetikumalapanyag kiválthat, de bizonyosfajta kozmetikum-alapanyagok gyakrabban, mint mások. Ez az érzékenység elég kellemetlen, előre kiszámíthatatlan. Még nagyobb nehézség vele kapcsolatban, hogy általában a bőrön semmi jel nem látszik, nincs pirosodás, hólyagok semmi. Sokszor a bőrgyógyász sem hiszi el. Ettől még nagyon is valós jelenség, és az elszenvedői számára nem könnyű. Az ilyen emberek általában, ha találnak olyan kozmetikumot, ami nem bántja a bőrüket, akkor a végletekig hűségesek hozzá. És persze sokan vannak, akik lehetőség szerint semmilyen kozmetikumot nem használnak, hogy elkerüljék ezeket a tüneteket.

Mi a megoldás?

Az egyik megoldás természetesen a kézzel készített kozmetikumok használata. Ezeket már jó elérhetőséggel lehet kapni a piacon, keresd a kis webshopokat, kis kozmetikumkészítőket. Természetesen a kézzel készült kozmetikumok alapanyagai sem mind veszélytelenek az ilyen bőrtípusra. a tejsav, citromsav, és más adalékok is gyakran kiválthatnak a fent leírtakhoz hasonló tüneteket. Mégis: kézzel készült kozmetikumokban kevesebb ilyen van, és általában jól meghatározhatók. Ezen kívül a bennük lévő növényi olajok, vitaminok és más gyulladáscsökkentők erősen visszafogják az irritáló hatást, tehát még a veszélyforrások jelenléte sem automatikusan váltja ki az efféle irritációt. Még biztonságosabb természetesen, ha saját magadnak készítesz kozmetikumokat. Akkor pontosan ki tudod kísérletezni, mi az, ami bánt téged, és mi az, ami biztonságos. A természetes kozmetikumok alapanyagai között van elég, amit minden körülmények között használhatsz: növényi olajok, vitaminok, növényi porok, agyagok, és még jó néhány, ami nagyon ritkán okoz tüneteket. A többi anyag pedig nagy választékban áll rendelkezésedre, hogy kipróbálhasd a hatásosságukat. Figyeld tanfolyamainkat, és cikkeinket, ha szakmai válaszokat szeretnél a kérdéseidre és tegyél fel kérdéseket Facebook oldalunkon, ha professzionális válaszokat szeretnél kapni rájuk!

« Ugrás az összes blogbejegyzéshez

Tartsuk a kapcsolatot!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig naprakész légy!


Írj nekünk, ha kérdésed van!