Személyre szabott kozmetikumok

Személyre szabott kozmetikumok

2021-01-25

Dr. Torma Viktória

Címkék: Blog, személyre szabott kozmetikumok, szappankészítő iskola, kencekészítő iskola, iskola, Személyes kozmetikumok

Kategóriák:


Vajon másképp tervezel kozmetikumot a barátnődnek, mint arra a célra, hogy a boltban áruld őket? Vajon másképp tervezi a kozmetikus a neked szóló krémjét, mintha levennéd a DM-ben neked leginkább kedvező krémet? MI a különbség? Mit vesznek figyelembe a különböző szakmák képviselői a kozmetikum-ajánlásokban? Ebben a cikkben összefoglaljuk a különbséget a „személyre szabott” és a „konfekció” kozmetikumok között, és elmondjuk neked, mikor mire van szükséged, milyen célra milyen kozmetikumot tervezz.

Személyre szabott kozmetikumok-Gyógyító kozmetikumok

Ha valami személyes, és nagyon zavaró, vagy fájdalmas problémád van a bőröddel, akkor a legjobb kozmetikumra vágyakozol. De vajon mitől lesz számodra legjobb egy kozmetikum? Attól, hogy drágább? vagy hogy bio gyártású? hogy natúr? A kozmetikum árának nem sok köze van a minőségéhez, ahogy ezt már több régebbi cikkünkben is megírtuk (itt, vagy itt). A natúr és a bio persze sokat számít a bőröd egészsége szempontjából, de valójában ezek sem igazán fontos paraméterek. A legfontosabb egy kozmetikum esetében, hogy neked készüljön. A bőröd nagyon összetett rendszer, sokféle működési zavar jellemezheti, és ezek néha ellent is mondanak egymásnak. A bőröd lehet nagyon érzékeny, száraz felületű és túl sok zsírt tartalmazó, pigmentált, ráncos és fényes egyszerre. A tüneteid megfelelő kezelésére csak egy olyan kozmetikum, vagy kozmetikum-sorozat lehet alkalmas, ami valamennyire figyelemmel van minden működési zavarra, érzékenységre, esetleges furcsa reakciódra. Azaz Rád! Az igazi, működő kozmetikum személyesen neked szól, úgy illik rád, mint egy jól szabott kosztüm, mindenhol pontosan a Te bőröd tulajdonságaihoz illeszkedik. Ezek a kozmetikumok bizony akár igazán gyógyító hatásúak is lehetnek, eltűnik tőlük az ekcéma, a bőrpír, szépülnek tőlük a hegek, és elhalványodnak a pigmentfoltok.

„Konfekció” kozmetikumok a boltokból

A legtöbb ember azonban nem tudja, hogy a kozmetikumokat lehet személyre szabni, hiszen azt hiszi, hogy a kencéket nagyvállalatok kevergetik. Pedig az igazán jó kozmetikai kisvállalkozó, főleg a természetgyógyász indíttatásúak képesek számodra személyre szabott kozmetikumot tervezni. Képes erre a kozmetikusod is, ha a szakmája tudója. De a boltok polcairól csak „konfekció” kozmetikumok kerülhetnek le. Ahogy a H&M-ben megvásárolt ruhák, az emberek nagy részére ezek is kielégítően illenek, elég jól állnak, de az igazán különleges testalkatú emberek hiába keresgélnek a választékban. Ha egészséges a bőröd, és nincs rajta számodra zavaró tünet, akkor általában tökéletesen megfelelnek számodra a boltban vásárolt kencék. De ha a bőröd egyedi, problémás, nehezen kezelhető, akkor valamiféle személyes segítségre van szükséged.

Kozmetikumtervezőként, hogyan dolgozzam?

Kozmetikumtervezőként leggyakrabban „konfekció” kozmetikumot tervezel. Alapvetően egészséges, kis működési zavarral rendelkező bőrre készíted a kozmetikumot, alapvetően a szükséges és elégséges mennyiségű hatóanyaggal. Nincs szükség, se lehetőséged másra. A személyre szabott kozmetikumok tervezése nem a te hatásköröd. Azt majd elvégzi mindenki a saját kozmetikusával/természetgyógyászával/kozmetikumtervezőjével. Ha a barátnőd vagy vásárlód keres fel személyes problémájával, akkor természetesen kitágul a világ, és bevetheted minden eszközödet a cél érdekében. Előveheted az illóolajaidat, sőt a Bach cseppjeidet, vagy más varázslataidat.

Iskolánkban mindkét kozmetikumfajta tervezése megtanulható

Az iskolában természetesen mindenről szót ejtünk. Beszélünk a kozmetikumok tulajdonságairól, konfekció kozmetikumok tervezésének szabályairól és költséghatékonyságáról, és persze a személyes kozmetikumok tervezéséről. Gyere el a nyílt napunkra, hogy többet megtudhass az iskolánkról!

« Ugrás az összes blogbejegyzéshez

Tartsuk a kapcsolatot!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig naprakész légy!


Írj nekünk, ha kérdésed van!