Személyes kozmetikumok: Holisztikus kozmetika

Személyes kozmetikumok: Holisztikus kozmetika

2017-09-29

Dr. Torma Viktória

Címkék: Keressük az Igazságot, személyre szabott kozmetikumok, személyes kozmetikumok, holisztikus kozmetika

Kategóriák:


Holisztikus gyógyítás, holisztikus étkezés, holisztikus gondolkodásmód, holisztikus kezelések... Lehetséges vajon holisztikus kozmetikumokat is készteni? Mitől lesz holisztikus egy kozmetikum? Vajon többet tud egy holisztikus kozmetikum a többi kenténél? Ha ez lehetséges, akkor hogyan készítsünk ilyeneket? A következő kérdésekre is választ kaphatsz a hajtás után.

Mi az a holisztikus kozmetikum?

Sokan azt gondolják, hogy a holisztikus kozmetikum az ugyanaz, mint a tiszta, organikus forrású alapanyagokból kevert kozmetikum. Pedig valójában a szó jelentése több is kevesebb is ennél. A holisztikus szó jelentése egész. A holisztikus életmód során az ember megpróbál tudatos lenni egész valójáról, fizikai, pszichés és mentális állapotát tudatosan alakítani. Eközben a környezetéhez is harmonikusan próbál viszonyulni. A holisztikus kozmetikum emiatt már önmagában is ellentmondás. Hiszen egy minden körülményt figyelembe vevő életszemléletet nem lehet egyetlen módszerre ( a bőr kezelésére) leszűkíteni. De a holisztikus életmódnak igenis része lehet egy holisztikus kozmetikum. De a szót ennél kiterjedtebb értelemben is használhatjuk. Hívhatjuk holisztikus kozmetikumnak azokat a kencéket, amik egy embert a saját holisztikus életmódjához, illetve jóllétéhez közelebb segítenek. A holisztikus kozmetikum tehát minden értelemben személyes kozmetikum. Kizárólag személyre szabottan, egy bizonyos ember számára készíthető megfelelő hatékonysággal.

Miért különleges a holisztikus kozmetikum?

Titka talán leginkább a személyre szabottságban rejlik. Értő kozmetikus vagy kozmetikumkészítő természetgyógyász egy-két beszélgetés után képet alkot rólad, és azt a képet gyógynövényekbe foglalja. A Holisztikus életmód egyik alapvető szabálya, hogy minden, amivel kapcsolatba kerülünk, teljes valójával és sorsával hat ránk. Ez az az oka, hogy az értő kezekből kapott homeopátia és Bach virágterápia a tudósok mindenféle ellenkező kísérletei ellenére, személyes helyzetekben működik (és persze ez az oka annak is, hogy standardizált helyzetekben meg egyáltalán nem működik). A gyógynövényekre ez talán fokozottan igaz, hiszen ők valójában képesek közvetlenül fizikai-kémiai valónkra is hatni, amellett, hogy természetesen sorsukkal is tanítanak bennünket. A kozmetika alapanyagai talán a gyógynövények legszélesebb skáláját foglalják magukba. Illóolajok, növényi olajok és gyógynövény kivonatok állnak rendelkezésünkre ahhoz, hogy jól komponáljunk meg egy kencét. Innentől a kozmetikumtervező munkája művészet: egy emberi személyiséget fordít le gyógynövények keverékére úgy, hogy a készítménye a segítse a kozmetikum alkalmazóját önmaga elfogadására és lénye pozitív oldalának megismerésére.

Mik a holisztikus kozmetikumok alapanyagai

Lehet, hogy egy holisztikus kozmetikum tiszta organikus elvek alapján készül. De természetesen lehet, hogy egy efféle kozmetikum a felhasználó igénye szerint tartalmaz némi nem természetes komponenst is. A lényeg, hogy a fő hatóanyagai természetközeliek legyenek, és beszélni tudjanak a felhasználóval, mind kozmetikai, mind pszichés, mint mentális értelemben. A holisztikus kozmetikum készítőjének szabadságában áll egyszerre alkalmazni a modern kozmetikai alapanyagokat, az ősi recepteket, a kozmetikumok hagyományos alapanyagait, sőt akár kristályelixíreket, homeopátiás készítményeket, virágesszenciákat, vagy bármit, amit szükségesnek tart. A következő cikkünkben leírjuk, hogy hogyan készíthetsz holisztikus kozmetikumot. Ha szeretnél többet tudni a holisztikus kozmetikumokról, akár felhasználóként, akár kozmetikum-készítőként, írj e-mailt a viki@hazikence.hu címre

« Ugrás az összes blogbejegyzéshez

Tartsuk a kapcsolatot!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig naprakész légy!


Írj nekünk, ha kérdésed van!