Stratégiák a termékeid fejlesztéséhez

Stratégiák a termékeid fejlesztéséhez

2021-02-14

Dr. Torma Viktória

Címkék: Blog, Termékfejlesztés, termékfejlesztés, termékportfólió

Kategóriák:


A modern kozmetika számtalan lehetőséget kínál arra, hogy különféle célcsoportoknak, különféle gondolkodású embereknek, stílusoknak és elvárásaiknak megfelelő termékeket fejlessz. Készíthetsz ősi, hagyományos alapanyagokkal készült kozmetikumokat, vagy modern, kipróbált hatóanyagokat, peptideket, növényi kivonatokat, tengeri élőlények kivonatait, akár őssejteket, vagy más modern technológiát igénylő hatóanyag-csodákat. A választásod nemcsak a célcsoportodat befolyásolja, de kihat a termék egészére is. A kozmetikum összetételét tükrözi a dizájn, az ár, és a kommunikáció nyelve. Mindez együtt alkotja a termék harmóniáját, amit a vásárlóid jól érzékelnek, amikor választanak.

Ősi hatóanyagok a modern időkben

Fekete nadálytő, kamilla, körömvirág, levendula… Ezek a hatóanyagok elcsépeltnek tűnnek, manapság már nem is különlegesek. Majdnem mindenki kételkedik hatásosságukban. Pedig ezek a növények tényleg hatásosak az ősi módszerek alkalmazásával. Ha az ember kipróbálja őket, meglepődik, hogy tényleg működnek. Csak nagyon fontos, hogy a megfelelő mennyiségben és módon alkalmazd a régi módszereket. A hagyományos vagy az ősi hatóanyagok használatával megcélozhatunk egy speciális célcsoportot: azokat az embereket, akik a globalizációnak nem nagy barátai, és hiszik, nem véletlen, hová születtünk. Azok, akik tapasztalatból tudják ezen növények értékét, legfeljebb a családból kihalt már a használatának pontos módja, vagy egyszerűen hagyománytisztelők. A valóban hatásosra készített ősi receptek még mindig nagyon sok embert vonzanak, így nagyon érdemes használni őket a kozmetikumainkban.

Modern hatóanyagok biztonsága

A modern gyógynövénykivonatok már tudományos alapossággal készülnek. A legtöbb ilyen anyagot feldúsították a leghatékonyabb komponensében, így speciálisan valamelyik biokémiai reakciót támogatják a bőröd belsejében. Ezeket a hatóanyagokat úgy hozzák létre, hogy látványosan és gyorsan látható eredményük legyen, de hosszú távon is hassanak. A bőrtünetek megoldásában többnyire nagyon jól működnek. Ilyen kivonatokat általában olyan célcsoport kencéibe teszünk, akik még hisznek a növényekben, keresik a természetes-, natúr-, esetleg biokozmetikumokat, de már elvárják a látványos eredményt, és a klinikailag tesztelt hatóanyagokat. Ezek az emberek már nem tartják ördögtől valónak a modern technikák alkalmazását az eredményesség érdekében, a modern kor gyermekei, és elfogadják a globalizáció nyereségeit (hogy pl. a keletről származó mungó babot és az európai lóhere növényét együtt használva hatékony hajnövesztő szert lehet komponálni).

Hi Tech hatóanyagok az innovatív kozmetikumokban

A peptidek, az őssejtek és a különféle mikrobiológiai úton előállított kivonatok (mint pl. az alga kivonatok vagy a legtöbb baktériumok és gombák által termelt kozmetikai hatóanyag), már a modern technikák használatát igénylik. Legfontosabb tulajdonsága ezeknek a hatóanyagoknak, hogy vagy teljesen kamu a hatásosságuk, vagy tényleg nagyon látványosan működnek. Ha nem hatásosak, akkor a címkén vonzzák be a vásárlókat. Ilyenkor valóban hatásos anyagok hozzáadásával, és az alapanyag kiváló marketingértékét kihasználva készíthetünk valóban jó terméket. Ezek a hatóanyagok általában nagyon drágák, így a belőlük készült kencék is magas áron kelhetnek el. Célcsoportjuk nagyon igényes, gyakran elvárja az azonnali, látványos hatást és a természetesség illúzióját. Azért nem árt, ha a fejlesztő tudja, hogy ezek az anyagok már nagyon kevés kötődéssel rendelkeznek az evolúció által létrehozott hatóanyagkombinációkhoz, de a bőrünk számára azért nagyon hatékonyak lehetnek. Ha szeretnél útmutatót ahhoz, hogyan tervezd meg a kozmetikumaidat, vagy hogyan hozz létre valóban hatásos kencéket, keress minket!

« Ugrás az összes blogbejegyzéshez

Tartsuk a kapcsolatot!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig naprakész légy!


Írj nekünk, ha kérdésed van!