Rugalmasan alakul az őszi félév az Iskolában

Rugalmasan alakul az őszi félév az Iskolában

2020-09-26

Dr. Torma Viktória

Címkék: Blog, szappankészítő iskola, kencekészítő iskola, iskola, Egy iskola margójára, Egy iskola margójára

Kategóriák:


Már látjuk, hogy ez a félév is kicsit más lesz, mint az eddigiek. Nem tudjuk még, hogy alakul pontosan, de az iskolába nagyon különböző élethelyzetekből fogtok jönni, nagyon különböző prioritásokkal, így rugalmasan fogunk alkalmazkodni a kialakult helyzetekhez. Az igényeiteknek megfelelően fogjuk alakítani a konzultációs napok találkozási felületeit a számítógép előtt, vagy a barátságos műhelyünkben.

A tavalyi félév tapasztalatai

A tavalyi félév kihívások elé állította az iskolát, de én bizton állítom jól vettük az akadályokat. A konzultációs napok nagy része online térben történt, itt még mélyebb tudást tudtunk átadni, és a gyakorlati napokat a kijárási korlátozások megszűnte után pótoltuk. A tapasztalat az lett, hogy a tanfolyamozók egy részének borzasztóan hiányzott a havi személyes találkozó. Volt, akinek az online elmélet – bár természetesen hosszabb ideig tartott, mint a műhelyben töltött idő lett volna – nem volt elég közvetlen, és úgy érezte, kicsit nehezebben követi az órát, de többen voltak azok, akik az gyakorlati napokat találták hosszúnak, és nehezen követhetőnek. Nem csoda, hiszen így egy gyakorlati napon 10-12 kence is készült, így minden egyes részletre nagyon nehéz lehetett emlékezni.

Mi változik az idei évben?

Az biztos, hogy amennyire lehet próbáljuk magunkat tartani az iskola normál működéséhez, de folyamatosan figyelünk a hallgatóinkra, és a körülöttünk lévő fejleményekre. A kötelező, Operatív Törzs által előírt protokollokat természetesen betartjuk. Amit a mi felelősségünkre bíznak, arról mindig meg fogjuk kérdezni a hallgatóinkat. Mint az eddigi iskoláinknál most is élő e-mail- és telefonkapcsolatban leszünk velük, igyekszünk a legrugalmasabbak lenni, és figyelembe venni a hallgatóink igényeit össze egyezteteve a tanmenettel és az aktuális helyzettel a félév közben is. Az online konzultációs napok tartását megtanultuk, tudjuk a technikai feltételeit, és tapasztaltuk, hogy mi hogyan működünk jól benne. A kontakt órák tartásában tízéves tapasztalatunk van. A múlt félév tapasztalatai alapján tudjuk, hogy milyen kérdéseket kell feltennünk a hallgatóinknak, hogy kideríthessük a valódi preferenciájukat. Így nagy felkészültséggel állunk az idei félév technikai és emberi kihívásai elé!

Online vs. Offline konzultációs napok

Mindennek megvan a maga előnye és hátránya természetesen. Kencekeverés természetesen nem működik online, ahhoz mindenképp meg kell várnunk a találkozás lehetőségét. Ezért a körülményektől függően lehet, hogy a kencekeverő napok átcsúsznak a félév második felére. Hogy pontosan milyen formában kerül rájuk sor, azt az aktuális állapot meg fogja mutatni. Én nagyon fontosnak tartom viszont, hogy a havonta való találkozás megtörténhessen azokon a pontokon, ahol a tananyag az elméleti résszel előírja. Így a kiírt konzultációs időpontokban mindenképpen találkozunk valamilyen módon. Ha online találkozunk, akkor hosszabb az idő, így a dolgok kifejtésére, és a gyakorlásra is több idő van, mint offline. Ráadásul a vidéki hallgatóinknak nem kell Budapestre utazni, ezt ők általában könnyebbségként szokták megélni. Cserébe nincs találkozás, a hallgatók kevesebb kapcsolatot tudnak teremteni egymással, nem lesz olyan élő a kapcsolat. Ráadásul egy számítógép nem beszél olyan személyesen, kevésbé reagál a Te problémáidra, elakadásaidra, kevesebb a szemkontaktus, távolibb a tanulás. Szerencsére nem kell a félév elején eldöntenünk semmit, akár a konzultációs nap előtt egy héttel is megváltoztathatjuk a terveinket a helyzet alakulásának függvényében. Tarthatunk akár minden egyes találkozást más feltételekkel. Minden rajtad, rajtunk múlik!

Fel tehát, egy következő félévre!

További információk most induló iskoláinkról az alábbi linkeken érhetők el: Jelentkezz az alábbi űrlap segítségével! [ninja_form id=6]

« Ugrás az összes blogbejegyzéshez

Tartsuk a kapcsolatot!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig naprakész légy!


Írj nekünk, ha kérdésed van!