Nyári bőrápolás strandolás után / Feljavított kencék

Nyári bőrápolás strandolás után / Feljavított kencék

2020-08-17

Dr. Torma Viktória

Címkék: Egyéb (DEMÓ)

Kategóriák:


Mindenki tapasztalta már, hogy a tiszta víz, mindenféle kencék nélkül, bizony kiszárítja a bőrét. Fokozottan így van ez egy egész napos Balaton parti nap után, de hatványozottan igaz ez a klóros strandvízre. Mit tegyünk a kozmetikumainkkal, hogy hatásosabbak legyenek bőrünk egészségének megőrzésében?

Néhány csepp ligetszépe, vagy vadrózsa olaj…

Csodákat tehet, nemcsak a bőröd hidratáltságának megőrzéséhez, de folyamatainak kiegyenlítéséhez, és egészségének megőrzéséhez. Omega 3 zsírsavaik minimális kémiai átalakulással épülnek be a bőrödbe. Többféle hatásúak:
  • rugalmasabbá teszik a bőrödet,
  • a védőrétegének táplálásával segítenek megőrizni a hidratáltságát
  • valamint folyamatai kiegyenlítésével segítenek megőrizni működésének harmóniáját.
Nincs sok tennivalód, hogy ezt a módszert használhasd. Cseppents néhány csepp ligetszépe vagy vadrózsa olajat a készen vett kencédhez. Ezzel az egyszerű módszerrel meglátod, nagyon látványos eredményt érhetsz el. Adagolási táblázat:
A krém mennyisége adagolt olaj
30 ml 15 csepp (cseppentővel)
50 ml 25 csepp
100 ml fél mokkáskanál (2 ml)
250 ml 1 teáskanál

Ellenőrizd a glicerint!

A legtöbb hidratáló kozmetikumban már eleve van valamennyi glicerin, de nem mindegyikben, és nem mindig elegendő. A glicerin higroszkópos anyag, ami azt jelenti, hogy jelentős mennyiségű vizet képes megkötni. Miért jó a bőrödnek: mert a bőrödbe is beleszívja a levegőből, vagy magából a kozmetikumból a szükséges vizet, így megőrzi bőröd hidratáltságát.

« Ugrás az összes blogbejegyzéshez

Tartsuk a kapcsolatot!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig naprakész légy!


Írj nekünk, ha kérdésed van!