Működnek-e az internetről letöltött receptek?

Működnek-e az internetről letöltött receptek?

2020-10-10

Dr. Torma Viktória

Címkék: Blog, receptek, személyes kozmetikumok, Személyes kozmetikumok, recept

Kategóriák:


Mostanában a szokásosnál sokkal több kérdést kapok arról, hogy egy-egy internetről letöltött recept miért működik és miért nem, mennyi tartósítószer kell bele, elég-e az E vitamin és hasonlók. Ezekre a kérdésekre én szívesen és kötelességtudóan mindig válaszolok, és a válaszaimat rendre azzal kezdem: nem érdemes bízni az internetes receptekben, mert a net nagyon türelmes: bármit fel lehet tenni rá, szinte ellenőrizetlenül.

Mit ellenőrizz először egy receptben, amit letöltöttél?

A kozmetikum minden fontos alkotóelemet tartalmaz? Ezt elég gyorsan meg tudod állapítani, ha már van némi gyakorlatod a kencekészítésben. Pl. egy emulziós krémben mindig van
  1. víz
  2. vízben oldódód hatóanyagok
  3. Olajos fázis (olajok)
  4. emulgeátor
  5. tartósítószer
Gyakran a 4. és/vagy az 5. szokott hiányozni a receptekből. vagy túl kevés van benne. Vagy a recept feltöltője azt gondolja, hogy a cetil alkohol emulgeátor. Vagy az E vitamin tartósítószer. Az ilyen receptek hibáit egy picit gyakorlott szemmel ki lehet szűrni, és esetleg megjavítani.

De hogyan lesz neked gyakorlott szemed?

Hát erre több módszer létezik. bújod a netet, és megpróbálod megérteni a törvényszerűségeket. Ez nagyon nehéz út, és rengeteg hibalehetőséget foglal magába. Az ember elkölt egy csomó pénzt fölösleges anyagokra, hogy kipróbálgathassa őket, és egyszerűen megromlanak a polcokon, mert valójában meg sincs rájuk szükség. Sokkal egyszerűbb és biztonságosabb módja a tanulásnak, ha részt veszel egy tanfolyamon. Jó esetben egy ilyen alkalommal elmondják neked, mire valók az egyes összetevők, mi párosítható mivel, és hogy milyen funkciók tartoznak egy-egy kozmetikumba. Persze ebben a mai felfordult világban, amikor kényelmetlen vonatozni, és a buszra is maszk kell, bizony jól jön néhány online tanfolyam. Olyan, amit szakértők állítottak össze kezdőknek, és ami tartalmazza a legfontosabb tudáselemeket, ami a kozmetikumkészítéshez szükséges. Esteleg van hozzá néhány online, vagy telefonos konzultációs óra, hogy a kérdéseid se maradjanak megválaszolatlanul.

A Házikence Tanoda Online tanfolyamai…

…pont ilyenek. Tízéves tanítási tapasztalattal rendelkező vegyész doktor állítja össze, pontosan azokra a kérdésekre válaszolva, amik téged érdekelnek. A tanfolyam végén, ha megválaszolatlan kérdéseid maradtak, akkor a tanfolyamhoz tartozó konzultációs órákon ezekre is választ kaphatsz. Szeretettel váruk!

« Ugrás az összes blogbejegyzéshez

Tartsuk a kapcsolatot!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig naprakész légy!


Írj nekünk, ha kérdésed van!