Kozmetikumaink minősége

Kozmetikumaink minősége

2021-04-13

Dr. Torma Viktória

Címkék: Blog, Hasznos tanácsok, kozmetikum, minőség

Kategóriák:


Ahogy tapasztalom mind a hallgatóim, mind a már vállalkozást indított volt tanulóim részéről, a kozmetikumok tudatos vásárlóinak aránya egyre növekszik. De ezek a vásárlók sajnos nem hiteles forrásokból tájékozódnak, így a kozmetikumokról szóló információik gyakran légből kapottak. Sokszor egyszerűen hiedelmek. Ki ne ismerné azokat az okos szakértői oldalakat, ahol nagyon részletesen elmondják neked, hogy mit pontosan milyen koncentrációban, és hogyan használj? Ezek az oldalak gyakran nem rosszak, ahogy látom, elég sok okos információt is tartalmaznak. De nem kozmetika vegyészek írják őket! Információikat leginkább nem saját tapasztalatból, nem az alapanyaggyártó oldaláról, vagy a kutatási irodalomból nyerik, hanem a kozmetikumgyártóktól, így eléggé ki vannak szolgáltatva azok marketingszövegeinek, és információinak.

„Tudatos vásárlók” és a cetil-alkohol

Ezért fordulnak elő nagyon gyakran olyan hibák, hogy a vásárlók rákérdeznek egy-egy alkoholmentesnek hirdetett termék összetevőinél a cetil-alkoholra. Hogy is lehetne egy termék alkoholmentes, ha a negyedik összetevője a cetil-alkohol? És persze Te, és mindenki, aki már látott kozmetikum-alapanyagot közelről, az tudja, hogy a cetil-alkohol egy viasz, és köze nincs a borban található alkoholhoz, mégis, a vásárlók számára ez gyakran megalapozott kérdésnek tűnik. Az is baj ezzel a kérdéssel, hogy akármit is próbálsz meg válaszolni rá, az mentegetőzésnek tűnik. A legjobb, amit egy kozmetikumkészítő tehet, hogy törli a kérdést a Facebook oldaláról. De még nem találkoztam olyan gyártóval, aki ne találkozott volna ezzel a problémával, néha többször is. És nincs más megoldás, mint széttárni a kezünket, vagy, ha olyan a vásárlóközönségünk, kicserélni a cetil-alkoholt valami más nevű (és persze drágább) viszkozitásnövelő emollientre.

Hogyan tudsz valóban tudatos vásárló lenni?

Ahhoz, hogy tudatos vásárló lehess, először meg kell ismerkedned a kencekészítés alapjaival. Ez nem azt jelenti, hogy holnaptól neked kell keverni az összes kozmetikumodat, hiszen ezt, főleg speciális elvárások esetén, nem olyan könnyű megtenni. De el kell tudnod készíteni néhány alapkrémet ahhoz, hogy szert tegyél arra a minimális anyagismeretre, és keverési tapasztalatra, ami az INCI listák valódi megértéséhez szükséges. Ezen kívül jó, ha tisztában vagy a kencekészítés alapvető ismereteivel is. Hiszen, ha tudod milyen fajta alapanyagok milyen funkciójú hatóanyagok lehetnek egy kozmetikumban, akkor már nagyban csökkentetted annak a kockázatát, hogy valótlan információkat hiszel el. Ebben a folyamatban lehet egy első lépés a Házikence Tanoda középhaladó kencekészítő modulja. Az online előadások során, és az azt követő konzultációs napon sok mindent megtudhatsz arról, amit a kozmetikumaidról tudni érdemes ahhoz, hogy kevésbé téveszthessenek meg a jól hangzó marketingszövegek.

« Ugrás az összes blogbejegyzéshez

Tartsuk a kapcsolatot!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig naprakész légy!


Írj nekünk, ha kérdésed van!