Kezdődik a karácsonyi szezon!

Kezdődik a karácsonyi szezon!

2022-10-01

Dr. Torma Viktória

Címkék: Blog, TID írás, karácsony, TID, Termékfejlesztés

Kategóriák: dokumentumok


Ó, persze. A karácsonyi bevásárláshoz még korán van. De annak, aki terméket tervez előkészíteni a karácsonyi szezonra, itt az ideje, hogy összerendezze őket, megadja a végső formájukat, megtegye az utolsó simításokat, és elkezdje a TID íratását.  Karácsony és év végi pörgés idén is lesz! Körülöttünk éppen minden megváltozik, az alapanyagárak emelkednek, nehéz a jövőt néhány hónappal előre látni. De az, hogy mi magyarok évről évre többet költünk az ajándékozásra készülő hónapokban, bizony valódi természeti törvénynek tűnik.

Hogyan tervezz az idén?

Őszintén. Kalkulálj továbbra is úgy, ahogy eddig. Számold ki a kozmetikum a tégely és a címke árát, és vedd komolyan a valódi árbecslést: a bekerülési költség 8-10-szerese közötti áron forgalmazzuk a termékeinket. Ebből marad majd pénz a hirdetési költségekre, és persze a magunk számára. Aki most sikeresen tud beszállni a piac szereplői közé, az könnyebben tervezhet majd a további hónapokra. Ez persze áremelkedéssel fog járni. Akármilyen boltba mentek tapasztaljátok. Bár pont mi, a kisvállalkozók tartunk attól, hogy nagyobb áremelésre kényszerülünk, néhány cég vezetőjével folytatott beszélgetésemből az derül ki, hogy nem kell igazán tartani a magasabb áraktól. Az emberek általában megveszik az életük folytatásához szükséges termékeket. Aki az elmúlt években természetes kozmetikumokat használt, és beleszeretett a termékeidbe, az nagyrészt továbbra is tőled fog vásárolni, legfeljebb jobban meggondolja, hogy pontosan mire van szüksége. Sokszor mi nem így gondoljuk, de a nők az arckrémjüket éppen olyan nehezen cserélik le, mint a kedvenc reggeli kávéjukat.

TID írás még ebben az évben

Az évnek ebben a hajtós szakaszában is nagyon fontos, hogy átgondolt, megalapozott termékek kerüljenek az emberek kezébe. Ráadásul a hatóságok is intenzívebben ellenőriznek ilyenkor. Ezért fontos, hogy a különleges időszakra kitalált termékeidet minél hamarabb engedélyeztesd. Mindannyiunkat érintenek a törvényi átalakulások. Sokan nehezen látjuk még mi lesz januártól. De az idén a lehetőségeink szerint még őrizzük a régi feltételeket. Ha hosszú távra tervezel a kozmetikumaiddal, akkor érdemes még most legalizálni őket.

Sikeres karácsonyi készülődést!

Itt van hát újra, a várt és félt. Amikor kicsit meghalunk a munkában, de érezzük, mennyien szeretnek bennünket és számítanak a munkánkra. Még ebben a nehéz helyzetben is. Talán most sokkal fontosabb, hogy gondolkodj a vásárlóid fejével, esetleg meg is kérdezd őket, hogy mi lenne számukra praktikusabb. Talán most még fontosabb, hogy őszinte legyél magadhoz, és meggondold, hová teszed az áraidat. Talán most a szokásosnál is jobban kell egyensúlyozni a kihívások és az elvárások között. De az év végi hajtás az idén sem marad majd el! Drukkolunk-drukkoljatok mindannyiunknak!

« Ugrás az összes blogbejegyzéshez

Tartsuk a kapcsolatot!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig naprakész légy!


Írj nekünk, ha kérdésed van!