Iskolánk és tanulóink

Iskolánk és tanulóink

2021-01-31

Dr. Torma Viktória

Címkék: Blog, szappankészítő iskola, kencekészítő iskola, iskola, Gondolatok az iskoláról, Gondolatok az iskoláról, Egy iskola margójára, Egy iskola margójára

Kategóriák:


Iskolánkban szerencsére nagyon sokféle ember tanul. Jönnek hozzánk olyanok, akik megelégelték webshopok és a kozmetikai ipar féligazságait és csúsztatásait, hiteles információt akarnak a kozmetikumokról és azok alapanyagairól, de érkeznek természetgyógyászok és kozmetikusok, akik a nálunk megszerzett ismeretekkel szeretnék bővíteni kezeléseik hatékonyságát, és ne feledkezzünk meg a vállalkozni készülőkről, akik a legkülönfélébb filozófiai megközelítésekkel érkeznek. Az iskola mindannyiuknak szól. A konzultációs napok és az egyéni beszélgetések révén mindenkinek igyekszünk személyre szóló tudást átadni, a saját filozófiája, megközelítése és kérdései alapján.

Hobbi kozmetikumkészítők az iskolában

Aki szükségét érzi annak, hogy az asztalra kerülő ételhez hasonlóan a kozmetikumokat is elkészítse saját magának és a családjának, vagy akár még a barátainak, az bizony gyakran szembesül azzal, hogy a honlapokon, webshopokban, és a kozmetikai cikkekben található információ, hát… szóval a legritkább esetben megbízható. Még szakmainak látszó honlapok is gyakran írnak féligazságokat, csúsztatásokat, és sokszor az információik ellentmondanak egymásnak. Máskor meg átveszik egymás cikkeit, és olyan dolgokat is állítanak, ami nincsenek kellő tudományos bizonyítékokkal alátámasztva. Ezért a kozmetikumok igényes készítői keresik a hiteles tudást és a csatornákat. Nálunk olyan vegyésztől tanulhatnak, aki a fototerápia és az aromaterápia világában is otthon van, és tíz éves kozmetikumtervezői tapasztalattal rendelkezik. Olyannal, aki válaszolni tud a személyes kérdéseikre.

Természetgyógyászok és kozmetikusok az iskolában

A kozmetikusok külön kis csoportot alkotnak az iskolánkban. Ők egy kicsit másfajta tudásra vágynak, mint más kencekeverő hallgatóink. Ők személyes kozmetikumot szeretnének készíteni, kifejezetten a vendégeiknek, de ezen kívül érteni és elemezni is akarják azokat a kozmetikumokat, amiket nap-mint-nap használnak. A kozmetikusok azzal szembesülnek, hogy a kozmetikai cégek saját tanfolyamain marketingszöveget hallanak valódi információ helyett. Ezek a termékismertetők nem ismertetik kellő pontossággal sem a kozmetikumok pontos összetételét, sem az alapanyagaik hatásosságát. Nem helyezik a saját kozmetikumaikat egy szélesebb perspektívába, nehezen találkozni valódi szakmai megközelítésmóddal. Ezért keresik meg az iskolánkat. Itt megtanítjuk nekik a kozmetikumok alapanyagait, és azok funkcióit a kencékben. Megtanítjuk őket receptet tervezni, és az Ingredients lista alapján megérteni, mi van egy-egy kozmetikumban. Így a saját kezelési terveiket, és megérthetik, kontextusba helyezhetik, értékelhetik. A kozmetikusok igazán értékes színfoltjai az iskolai csoportoknak, mert mindig élénken és szakmailag érdeklődnek, sok kérdést tesznek fel, és ezzel kellemes és informatív hangulatúvá teszik az oktatást.

Vállakozást tervezők az iskolában

Akik kozmetikai vállalkozást indítanának, azoknak megtanítjuk ehhez a kozmetikumkészítést, mint szakmát. Kezükbe adjuk a kozmetikumtervezés alapelveit, a készítés módszereit, és azt a tudást, hogy hogyan értékeljék az alapanyagokat, illetve hogyan döntsék el, hogy mit tegyenek bele a kozmetikumaikba. Kérdéseket teszünk fel, és igyekszünk szempontrendszert adni a választáshoz. Megtanítjuk, hogy a különféle bőrtüneteket milyen szükséges és elégséges kencereceptekkel, illetve komplett kozmetikai kezelésekkel lehet enyhíteni, vagy megszüntetni. Egyszóval a vállalkozni vágyóknak megtanítjuk a szakma alapjait, és a további tudás felépítéséhez szükséges cölöpöket. Várunk az iskolánkba, hogyha hiteles szakembertől szeretnéd megtanulni a kencekeverést.

« Ugrás az összes blogbejegyzéshez

Tartsuk a kapcsolatot!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig naprakész légy!


Írj nekünk, ha kérdésed van!