Iskola a vírus árnyékában / Egy iskola margójára

Iskola a vírus árnyékában / Egy iskola margójára

2020-07-20

Dr. Torma Viktória

Címkék: Blog, szappankészítő iskola, kencekészítő iskola, iskola, Egy iskola margójára

Kategóriák:


Vége ennek a félévnek is. Nagyon izgalmas és tartalmas volt. Ismét sok érdekes embert ismerhettem meg. Ez a félév több kihívást is rejtett magában: februárban másfélszer annyian jelentkeztek az iskolánkban, mint előtte bármikor. A nagy létszámú csoport elsőre komoly feladatnak tűnt, de annyira jó csoportot tudtak alkotni, hogy inkább könnyebbséget, mint nehézséget okozott a nagy létszám. És persze itt volt a vírus. Meg kellett tanulnunk online órákat adni, és online vizsgafelkészítést. Sőt az online vizsgáztatás is az új kihívások sorát gazdagította.

Én szeretek online tanítani!

Ez derült ki számomra az előző félév során. És hogy miért? Az iskolai konzultációs napok nagyon zsúfoltak általában. Kb. három óra idő van az elméletre és három óra a gyakorlatra. Ezt mindenféle trükkel mindig igyekszünk meghosszabbítani, de hát sosem lehet a végtelenségig. Ezzel szemben online nincs a hátunkon sorakozó gyakorlati rész. Ezért sokkal több idő marad az elméletre. Már eleve úgy terveztem ezeket az alkalmakat, hogy hosszabb időt szántunk a beszélgetésre. Kiderült, hogy az online térben az emberek sokkal fegyelmezettebbek. Kevesebb olyan kérdés volt, ami filozófiai mélységekig juttatott volna el bennünket, mint amikor együtt vagyunk. Sokkal könnyebb volt a tananyagra koncentrálni. Több és mélyebb tudást tudtam átadni az online oktatással, mint általában, és ez látszik a hallgatók tudásán.

Gyakorlati tananyag tömbösítve

Mivel a gyakorlati tananyagot így tömbösítve kellett megtartani (kettőt egy nap alatt) én is részt vehettem a gyakorlati órákon. Ott voltam, hogy tanácsokkal lássam el az embereket, kérdésekre válaszoljak, egyszóval, hogy a vizsgafelkészülést még jobban segítsem. Olyan volt ez a nap, mint egy extra konzultációs nap., és a hallgatók ezt csodálatosan ki is használták. A gyakorlati tananyagunk, hála Adri gondos segítségének, nagyon feszes és átgondolt, ezért bőven belefér a rá számított három órába. Így sikerült a hosszabbra nyúló szünetekben sokat beszélgetni, új alapanyagokat ajánlgatni, stratégiákon, az iskola még jobbá tételén törni a fejünket.

Megőrizni mindazt, ami jó!

Egyszóval a vírushelyzet, bár kényszerűen jött, egy csomó dologgal szembesített minket. A nyári szünetet arra használjuk majd, hogy ezeket jó alaposan átgondoljuk, és minél okosabban és a hallgatóink érdekeidnek legjobban megfelelő iskolát szervezhessünk a következő félévre. Gyere, ha érdekel a kencekészítés, és a szappankészítés! Szeretettel várunk!

« Ugrás az összes blogbejegyzéshez

Tartsuk a kapcsolatot!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig naprakész légy!


Írj nekünk, ha kérdésed van!