Holisztikus kozmetikumok: Mitől holisztikus egy holisztikus kozmetikum?

Holisztikus kozmetikumok: Mitől holisztikus egy holisztikus kozmetikum?

2018-10-22

Dr. Torma Viktória

Címkék: házi készítésű kozmetikumok, házi kencék, holisztikus kozmetika, holisztikus kozmetikumok, holisztikus kozmetikumok

Kategóriák:


Éva kérdezte a múltkori cikk kapcsán, hogy valójában mitől holisztikus egy holisztikus kozmetikum. Ez olyan világos mindenki számára: Holisztikus az a kozmetikum, amit a természetgyógyásztól kapsz, és meggyógyít. Na jó, de a természetgyógyász hogyan rakja össze a számodra tökéletesen használható kozmetikumot, ami néhány nap alatt látványosan javítja a bőr- vagy más problémáidat? A titok természetesen az test szellem lélek egységében, azaz az anyag, a speciális hatóanyagok és a szimbólumok tökéletes harmóniájában rejlik.

A kozmetikumkészítő szakma ismerete: az anyag

Mindenekelőtt, nagyon fontos, hogy a természetgyógyász jól ismerje a kozmetikumkészítő szakmát. Tudja, hogy milyen bőrtípusra milyen kezelést ajánlana, és meg is tudja tervezni a receptet. Képes személyre és problémára szabottan felállítani a kozmetikum vázát: tudja, hogy milyen típusú kozmetikumot kever, hányfélét (tisztítószert is, vagy csak ápolót, és hogy kell-e hetente vagy más rendszerességgel használt pakolás, kence a kezelésbe, vagy egyféle hatóanyag-kombináció is sikeres lehet?), és hogy milyeneket (milyen olaj-víz aránnyal, nagyjából milyen kozmetikai funkciókkal, milyen típusba tartozó alapanyagokkal). Ez feltételezi, hogy a természetgyógyász tudatosan megtanulta és érti a kozmetikumkészítő szakmát, és nagy virtuozitással használja a kozmetikumformákat és a különféle alapanyagokat.

Speciális összetevők és hatóanyagok kiválasztása: szellem

Ha megvan a kozmetikum váza, akkor ezt „fel kell öltöztetni”. Ki kell tölteni a vázat a specifikus olajokkal, virágvizekkel, kozmetikum segéd- és hatóanyagokkal, amik összhangban állnak a kozmetikum céljával és a megrendelő személyével. Ebbe a körbe tartoznak a növényi olajok pontos kiválasztása (makadámia- vagy meggymagolaj alkotja majd a kencét, lesz-e benne valamilyen emollient, vagy csak tiszta növényi olajok), és hogy milyen virágvizeket teszel bele, azaz milyen lesz a vizes fázis összetétele. Részben ide tartozik az is, hogy milyen illatot állítasz össze a kencéhez, milyen illóolajakat használsz hozzá.

Szimbólumok, homeopátiás alapanyagok: lélek

Igazán holisztikus ettől lesz egy kozmetikum. Nem mintha az eddig kiválasztott anyagoknak nem lenne ilyen hatása, de egy kontrollált és a megrendelő személyiségének megfelelő szimbólumrendszer mindenképpen erősen megnöveli egy személyre szabott holisztikus kozmetikum hatékonyságát. Legyen az, a te ízlésed szerint aura szoma, vagy Bach virágterápia, homeopátia vagy kristályeszencia. Legyen az akár egy rajzolt szimbólum, amivel a kozmetikumban lévő vizet energetizálod. Mindenképpen felerősíti, néha megsokszorozza az amúgy is hatékony kozmetikum gyógyító képességét egy ilyen keverék. Ha jobban is érdekel a téma kérlek, írj a viki@hazikence.hu e-mail címre.

« Ugrás az összes blogbejegyzéshez

Tartsuk a kapcsolatot!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig naprakész légy!


Írj nekünk, ha kérdésed van!