Holisztikus kozmetikumok: hogyan kezdj hozzá a tervezéshez?

Holisztikus kozmetikumok: hogyan kezdj hozzá a tervezéshez?

2018-09-30

Dr. Torma Viktória

Címkék: házi készítésű kozmetikumok, házi kencék, holisztikus kozmetikumok, holisztikus kozmetikumok

Kategóriák:


Először is nézz rá arra, akinek készíted. Nem kell tisztán látónak lenni ahhoz, hogy sok mindent láss a másik emberből, ha beszélgetsz vele. Csak próbáld kerülni az egyszerű igazságokat, és skatulyákat.

Kezdésnek

Fontos tudni: a holisztikus kozmetikum készítésekor nemcsak az a kérdés, hogy "mi van?" Vagy mi a tünet. Azt a kérdést is érdemes feltenni, hogy "miért?" Jó, ha a holisztikus kozmetikum készítésekor tudunk használni valamiféle szimbólumrendszert, amivel a kozmetikum célját és recept finomságait kapcsolatba tudjuk hozni. Jó erre bármi, legyen az asztrológia, auraszoma, illóolajok, virágesszenciák, kristályeszenciák, vagy bármi neked kézre álló. Én szeretem illóolajok az és Bach virág terápiát használni, de gyakran veszem elő a Schüssler rókát és az asztrológia szimbólumrendszerét is.

Tervezés első lépései

Ha ránéztél a kozmetikumokban leendő felhasználójára, már meg is van az első benyomásod a kozmetikumról. természetes legyen, vagy fontosabb, hogy kényelmesen használható legyen? Magára keni-e majd a felhasználó, illetve, hogy milyenre csináld, hogy tényleg el is fogyjon? Szerintem fontos, hogy ne a te hited szerinti kozmetikumot készíts, hanem azt lásd meg, hogy a felhasználónak mire van szüksége. Igenis használj nem természetes anyagokat, ha azt látod, hogy a felhasználónak erre van szüksége. Fontosabb, hogy felhasználódjon a kozmetikum, mint hogy az elveid sértetlenek maradjanak... Ha eldöntötted, hogy milyen eszköztárat használsz, akkor kezdődhet a tervezés. Magát a kozmetikum felépítését ugyanúgy tervezzük, mint nem holisztikus esetben. Csak a holisztikus kozmetikumok esetében az eszköztárunkból a szimbólumrendszerünk alapján választunk. Szimbólumrendszer kiválasztása, és használata Válassz olyan szimbólumrendszert, ami neked kézre áll. Ebben te legyél a legfontosabb, ne a felhasználó. Olyan rendszert használj, amiben jól kiismered magad, és jól illesztesz bele új információkat. Ha több ilyen szimbólumrendszer is van, akkor használhatsz természetesen többfélét is. Ne higgy a leszűkítésekben. Nem igaz, hogy ezek a rendszerek kizárják egymás használatát. Készíts nyugodtan aromaterápiás-homeopátiás kozmetikumokat. Én magam az aromaterápiával szoktam kombinálni a Bach virágterápiát. Egyszóval légy kreatív és bölcs.

A tervezés konkrét lépései

Először tehát tervezd meg a kozmetikumot. Milyen funkciókat szeretnél bele. Szedd össze, hogy a céljaid eléréséhez milyen hatóanyagok jönnek szóba. Ezután a szimbólumrendszere(i)d használatával válaszd ki a szóba jöhetők közül a legharmonikusabban összeillő hatóanyagokat. Végül állítsd össze a kence végső receptjét, és tedd bele azokat Az anyagokat, amik még szükségesek a krém stabilitásához. A következő cikkben egy konkrét példát fogok bemutatni a holisztikus kozmetikum készítésére. Ha jobban is érdekel a téma kérlek Írj a viki@hazikence.hu e-mail címre.

« Ugrás az összes blogbejegyzéshez

Tartsuk a kapcsolatot!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig naprakész légy!


Írj nekünk, ha kérdésed van!