Hogyan kezdjed el a kozmetikumkészítést tanulni?

Hogyan kezdjed el a kozmetikumkészítést tanulni?

2021-06-06

Dr. Torma Viktória

Címkék: Blog, kencekészítő iskola, iskola, Gondolatok az iskoláról, Gondolatok az iskoláról

Kategóriák:


Mire odáig jutsz, hogy a saját kezeddel készítesz kozmetikumot, addigra már nagyon sok dolgon túl vagy. Ha bőrprobléma miatt kezdenél bele, akkor már biztosan kipróbáltál ezerféle szappant és kencét, és imádod őket, de talán túl drága neked a kedvenc márkád, és rájöttél, hogy kis időráfordítással egyedül is megtanulhatod és elkésztheted a kedvenc dolgaidat. Ha egy új hobbit keresel, akkor biztosan megnéztél már ezer videót arról, hogy milyen csodákat lehet készíteni némi olaj és lúg, víz és hatóanyagok felhasználásával. Tudod, hogy csak néhány egyszerű módszer van, és hogy a többi csak a fantáziádon és a kézügyességeden múlik. Egyszóval már majdnem mindent tudsz. Csak még azt nem, hogy pontosan hogyan kell csinálni.

Nagyvonalakban persze igen…

…de azt is tudod, hogy a szappankészítésnél a lúg, amivel dolgozni fogsz, veszélyes anyag, és talán félsz szakértő segítség nélkül elkezdeni vele a munkát. A kencekészítésnél pedig az alapanyagok sokfélesége okozhat komoly problémát. Ezen kívül még gondot okozhatnak a higiéniai kérdések, a pontos módszer kialakítása, a hiedelmek és a valóság közötti eligazodás, egyszóval számos kérdés, amivel szembesülhetsz, ha egyszer tényleg rászántad magad, hogy elkezdjed.

Jó lenne szakértő segítség…

…mert ahány videót nézel, mindegyik egy kicsit másképp mondja el a lényeget. Valahogy mindenki kicsit mást mond a lúgoldásról, a hőmérsékletekről, a sorrendekről, a higiéniáról és a receptek kialakításáról is. Mindig van lehetőséged elmenni egy szappan- vagy kencekészítő tanfolyamra, de erre gyakran nincs lehetőséged. Még itt a vírushelyzet vége, de talán nem is indul a környéken tanfolyam, vagy egyszerűen olyan fajta vagy, aki szeret maga mindent kitalálni. Egyszóval erős indokaid lehetnek, hogy online tanfolyamot keress magadnak. Online-t, de igényeset. Olyat, ami tényleg, lépésről lépésre megmutatja neked, milyen szabályok betartásával lehet könnyen szappant és kencét készíteni. Lehetőleg a misztikus elemek kihagyásával a félinformációk csepegtetése nélkül, lényegre törően és informatívan.

Amikor tanfolyamot keresel…

…figyeld meg a részleteket. Nézd meg, ki tartja, annak milyen tapasztalata van. Figyelj az iskola hírnevére, hogy mennyire fognak válaszolni a kérdéseidre, milyen széleskörű tapasztalatuk van. Még a kezdő tanfolyamoknál is fontos, hogy az előadónak kézzel fogható tapasztalata legyen a krémek készítésében, és azt logikusan, érthetően és jól követhetően tudja neked átadni. Jó,ha olyan tanfolyamot keresel, ahol többféle kence és szappan készítését is megtanulhatod. Ahol többféle technikával os megismerkedhetsz. Ahol receptfüzetet is adnak. Én azt gondolom nagyjából iezekkel a kritériumokkal kell rendelkeznie egy jó kezdő kence s szappankészítő tanfolyamnak. Ezért is készítettük a miénket ilyenre.

« Ugrás az összes blogbejegyzéshez

Tartsuk a kapcsolatot!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig naprakész légy!


Írj nekünk, ha kérdésed van!