Fertőtlenítés utáni kézápolás bolti kozmetikumokkal - Feljavított kencék

Fertőtlenítés utáni kézápolás bolti kozmetikumokkal - Feljavított kencék

2020-03-21

Dr. Torma Viktória

Címkék: Blog, Feljavított kencék, Feljavított kencék, kézfertőtlenítő, kézfertőtlenítés, kézkrém

Kategóriák:


A különféle bőrtünetek elkerülése érdekében nagyon fontos, hogy minden kézfertőtlenítés után valahogy ápoljuk a bőrünket (lásd előző cikkünket: Fontos a kézápolás kézfertőtlenítés után!). Ebben a cikkben azt mondom el, hogy milyen kézápolókat keress, és azt is, hogy hogyan tudod feljavítani őket, hogy még jobban működjenek.

Milyen kézkrémet vegyél a kézfertőtlenítés utánra?

Első közelítésben természetesen mindegy. Bármilyen kézkrém jobb mint ápolás nélkül hagyni a bőrödet. De a kézfertőtlenítés után általában nem szeretnéd használni a tipikus bolti kézkrémeket. Most ugyanis nem elsősorban kézkrémre van szükséged, hanem csak valamire, ami segít visszaállítani a bőröd nedvességmegtartó képességét. A kézkrémek általában védőkrémek. Arra valók, hogy különleges körülmények között, és hosszantartóan is megőrizzék a bőr védőrétegét. Most azonban nem a hosszú távú hatás a fontos: most gyorsan felszívódó krémet szeretnénk, ami naponta sokszor működik, és semlegesíti a kézfertőtlenítő romboló hatását. A legjobb, ha veszel egy olcsóbb, jól felszívódó nappali arckrémet. Kezdetnek tökéletesen megfelel majd. Ha akarod, javítsd fel a következő fejezet szerint.

Hogyan javítsd fel a bolti kézkrémet?

Ennek nagyon egyszerű a módja. Tegyél bele néhány csepp ligetszépe olajat, vagy lenmag olajat, vagy kendermag olajat, vagy dióolajat, amit otthon találsz. Ezek omega 3 zsírsavakkal teli olajok, amik kiválóan regenerálják bőröd védőrétegét. Tehetsz még bele nyugtató illóolajokat is, az is sokat segíthet. Szóba jöhet a levendula, az ylang-ylang, a geránium, muskotályzsálya, vagy ezek kombinációja. extra tisztító hatásért cseppenthetsz bele eukaliptuszt vagy mentát. A következő táblázat tartalmazza az adagolási útmutatót:
Krém térfogata Adagolt olajmennyiség Adagolt illóolajmennyiség
30 ml 6 csepp  3 csepp
50 ml 10 csepp 5  csepp
100 ml 20 csepp 10 csepp
250 ml 50 csepp 25 csepp

Hogyan használd a kézfertőtlenítés után használt kézkrémet?

Természetesen nagyon fontos, hogy az ilyen krémet sterilen használd. Magát a krémet a benne lévő tartósítószer ugyan védi a mikroorganizmusok ellen, de a vírus egy egészen ellenálló képződmény, így vele mindenképp óvatosabban kell bánnunk. Azt javaslom, hogy a családban mindenkinek legyen saját kis tégelye, amiben a saját kézkrémét tartja. Kézmosás után mindenki csak a saját tégelyébe nyúljon bele, azt kenje magára. Ráadásul ezt a krémet kizárólag közvetlenül kézfertőtlenítés után használd! Így teljes biztonsággal elkerülhető, hogy vírussal fertőzd meg a krémedet, és ezzel elrontsd a kézmosás hatását, kivéve, ha egy beteg ember közvetlenül beleprüszköl a nyitott tégelyedbe.

« Ugrás az összes blogbejegyzéshez

Tartsuk a kapcsolatot!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig naprakész légy!


Írj nekünk, ha kérdésed van!