Egy iskola margójára: Kinek ajánljuk a középhaladó tanfolyamainkat

Egy iskola margójára: Kinek ajánljuk a középhaladó tanfolyamainkat

2019-12-01

Dr. Torma Viktória

Címkék: Blog, kencekészítő iskola, iskola, Gondolatok az iskoláról, Gondolatok az iskoláról, középhaladó

Kategóriák:


A kozmetikum-készítés gyakorlata alapvetően nem nehéz. Aki főzni tud, és alapszinten eligazodik a konyhában, az kozmetikumot is tud készíteni, legyen az akár szappan, akár kence. Persze azért mégsem tartozik a naponta szokásos tevékenységeink közé, és nagyon kevés családban száll manapság anyáról lányára ez a tudás, úgyhogy nem árt valamennyire mégis megtanulni. A kozmetikum-készítésben inkább a hozzá kapcsolódó hiedelmek, tévedések, félreértések okozzák a kihívást. Meg a különleges alapanyagok, és a receptösszeállítás művészete. A szappan-készítésnél nem árt némi gyakorlat a szappanok formázásához sem. Szóval A kezdő szint és a komplex tudást nyújtó iskola között vajon ki az, akinek a középhaladó tanfolyamaink készültek?

Igazodj el a kozmetikumok világában!

A kozmetikumok keverése és a recepttervezés nagyon komplex dolog. Fogkrémek és bőrradírok, arckrémek millió verziója, tonikok, és testvajak, elborítanak bennünket egy-egy drogériában. 12 és 24 és 136 lépéses bőrápolási rutinok tűnnek fel az interneten, arcolajok, szérumok garmadája hirdeti magát, mint a boldog életünket megalapozó kellékek. És akkor a sminkekről még szót sem ejtettünk. Már az is komoly feladat, hogy eligazodjunk a kész kozmetikumok világában. Hogy tudjuk, mikor, milyen alkalomra, milyen bőrápoló rutin részekén milyen kozmetikumot használjunk. Hogyan érdemes használni egy szérumot, vagy egy könnyű nyári virágvizes zselét. És hogy miért van, hogy egyik, vagy másik egyáltalán nem működik a bőrödön. De, ha kozmetikumkészítésre adod a fejed, az sem árt, ha a kozmetikum-alapanyagok világában eligazodsz. Ha tudod, melyik zsíros, melyik vizes bázisú, mire jó az emulgeátor, és mire használd őket, és hogy a hatóanyagok közül mire van szükséged, ha magadnak szeretnél kellemesen működő krémet keverni, legyen az fogkrém, szúnyogriasztó kence, vagy tusfürdő.

Túl nagy az alapanyag kínálat

Biztosan te is tapasztaltad már, hogy a kozmetikai webshopokban szinte végtelen féle alapanyag kapható. Tubarózsa por, Ázsiai Gázló kivonat, Rózsaviasz csak hogy néhány ízelítőt adjak a nyálcsorgató alapanyagok listájából. Vajon, ezek közül melyik igazán hasznos (az Ázsiai Gázló kivonat), melyik csak egy jól hangzó név, aminél olcsóbb is, hatékonyabb alapanyag is van a választékban? Melyiket érdemes kipróbálni egyáltalán? Ezekre a kérdésekre mind kaphatsz sorvezetőt a középhaladó tanfolyamunkból

Kozmetikumkeverési előírások

Alapvetően minden kozmetikumot kicsit másképp csinálunk. Ezek nem nagyon eltérő procedúrák, mégis: egy testápolót nem lehet pontosan ugyanúgy elkészíteni, mint egy arckrémet. Minden kozmetikumfajtához tartozik némi trükk, egy kis mesterségbeli tudás, amitől tökéletes lesz a kencéd. Ebben a tanfolyamban nagyon sokféle kozmetikumhoz eláruljuk neked azt a trükköt, amitől igazán a tiéd, és tökéletesen használható lesz a kozmetikumod.

Hiedelmek, téveszmék, féligazságok

Az, hogy rendet találj a kozmetikai hiedelmek, téveszmék és féligazságok világában, sajnos elég haladó szintje a kozmetikumok értésének. Nem azért, mert ez olyan nehéz lenne, csak a hozzá szükséges tudás annyira nem a hétköznapi életünk része, hogy az erre elkötelezetteknek nagyon sokat kell tanulniuk, és gyakorolniuk ahhoz, hogy ebben a számukra új logikai rendszerben eligazodjanak. Ehhez a kellő alapokat, és a gyakorlás egy részét csak az iskolai rendszerű oktatásban tudjuk átadni. A mai világunkban, a Föld bolygónak és a rajta élő emberi közösségeknek egyszerűen szüksége van arra, hogy tájékozott, és a saját felelősségüket vállaló emberek éljenek rajta. Ezért én azt gondolom, hogy mindenkinek legalább annyit kellene tudni a kozmetikumokról, mint amennyit az iskolánkban megtanítunk. De ezt a tudást hat hónap alatt lehet csak átadni úgy, hogy folyamatos otthoni munkát feltételezünk a hallgatóinktól. De ha úgy érzed, hogy kozmetikumokat szeretnél készíteni, mindenképp érdemes legalább a középhaladó tanfolyamot elvégezni a jobb eligazodás érdekében.

« Ugrás az összes blogbejegyzéshez

Tartsuk a kapcsolatot!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig naprakész légy!


Írj nekünk, ha kérdésed van!