A TID író küldetése - Hogyan működjünk együtt?

A TID író küldetése - Hogyan működjünk együtt?

2020-06-21

Dr. Torma Viktória

Címkék: Blog, TID írás, TID, Vállalkozás, vállalkozás

Kategóriák:


A termékinformációs dokumentáció (TID) minden vállalkozó számára egy nagyon nehéz feladat. Talán a legnehezebb az egész vállalkozásindítási folyamatban. Ez a legdrágább projekt, ebben kell először megtalálnod azt, akivel átbeszéled a termékeidet, és persze, ami sokak számára lelkileg a legnehezebb feladat, hogy a terméked ekkor véglegesedik, itt kell elengedned a fejlesztését az állandó változtatását. Nem mindegy tehát, hogy kinek a segítségével jutsz túl ezen a feladaton. Persze, hogy pontosan mit szeretnél, azt neked kell eldönteni, és kis piackutatással megtalálni a számodra legmegfelelőbb TID írót. A közösségben nagyon sokféle hozzáállással találkozni. Van aki egyszer bekéri a papírokat, és mint egy hatóság ítéletet mond a benyújtott adatok alapján a termék biztonságosságáról. Mi inkább a közös munkában hiszünk. Vannak akik azt hiszik, hogy a TID írás egyszeri folyamat, és a felülvizsgálati eljárások során nem adnak segítséget a megrendelőnek. Mi inkább egy biztosításszerű rendszerben hiszünk, azaz az OGYÉI vizsgálatok során díjmentesen és automatikusan a megrendelőnk rendelkezésére állunk az esetleges javítások elvégzésében. És persze mindig vannak, akiknek egyszerűen nincs elég tapasztalatuk a TID írásban. Mi 6 éve írunk TIDeket, és a felülvizsgálati eljárásokban is nagy tapasztalattal rendelkezünk, így ismerjük és értjük a hatóság elvárásait a TIDekkel kapcsolatban. A mi hitvallásunk alapvetően 6 pontban foglalható össze:
  • Szoros együttműködés Ha egy termék teljesen kész van, akkor nincs más dolgunk, csak összeszedni az adatokat az alapanyagokról és a kész termék vizsgálatait elvégezni. Persze gyakran ez sem könnyű feladat, hiszen a hozzáférhető MSDS lapok gyakran hiányosak, nem tartalmaznak minden szükséges információt. Ennek megszerzése gyakran igényel segítséget, és rugalmasságot a megrendelő számára és felé. Még nehezebb a helyzet, ha a régóta tesztelt termékedet szeretnéd végre a piacra bevezetni. Hiszen eddig tucatnyi különböző recepttel, formában csináltad. Egyik ezért lett a kedvenced, a másik azért. De most véglegesítened kell a csomagolást, címke feliratot, receptet, és elengedni a fejlesztést, tesztelést. Tapasztalatunk szerint ez nem mindig könnyű a megrendelők számára. Ilyenkor még tapintatosabb együttműködésre van szükség a TID író és kozmetikumgyártó között.
  • Nincs megválaszolatlan kérdés Ez nagyon fontos, hiszen a TID nem áll egyedül a vállalkozásindítási folyamatban. A vállalkozásodban minden összefügg mindennel. Egyszóval nálunk kérdezhetsz bármit, vállalkozásindítással, jogszabályokkal, szokásokkal, kiskapukkal kapcsolatban, mindenre tapasztalatunk szerint válaszolunk.
  • Igény szerinti tanácsadás a TID író folyamat közben Ha kéred segítünk a recept véglegesítésében, hogy milyen termékskálát érdemes engedélyeztetned, egyszóval mindenben amit szeretnél. Persze ha már van tapasztalatod, és nincs szükséged ilyesmire, akkor szakszerűen és kompetensen szolgáltatunk számodra, igényeid szerint.
  • Kitekintés a vállalkozásindítás és a vállalkozás fenntartásának kérdéseire a recept esetleges átbeszélésének és a Tid írás folyamatának során Tapasztalatunk miatt komplexen látjuk a vállalkozás szakmai felépülését, és segítünk neked eligazodni az aktuális és a később előforduló problémás helyzetekben.
  • Kompetens segítség a folyamat minden lépésében Cégünk hatéves intenzív tapasztalata miatt egyben látjuk a vállalkozás indításának és az engedélyeztetési folyamatnak minden lépését. Segítséget tudunk nyújtani a GMP írás, a termékvizsgálatok, a műhelyberendezés, az ÁNTSZ-szel való kapcsolattartás folyamatába, egyszóval a vállalkozás indításának minden egyes lépésébe. Ismerjük a kiskapukat, a tapasztalatokat és elég komoly szakmai hálózathoz van hozzáférésünk, és ebbe téged is bevonunk, ha kapcsolatba lépsz velünk.
  • TID mint hosszú távú biztosítás A Termékinformációs Dokumentáció követelményei Magyarországon folyamatosan változnak. A hatósági ellenőrzések egyre szigorúbbak lesznek. Ráadásul a TID egy élő dokumentum, az előállítási körülmények változása miatt is folyamatosan karban kell tartani. Ezért egy 2020-ban megírt TIDet 2022-ben már nem nyújthatsz be változatlanul a hatóság kérésére.
Cégünk vállalja, hogy a termékinformációs dokumentációd egy esetleges hatósági ellenőrzés során díjmentesen az új követelményeknek megfelelő formátumra hozza, és vállalja a hatósággal való kapcsolattartást is. Szerintünk ez a helyes módja a TID kezelésének és megírásának Magyarországon. Szívesen lépünk veled kapcsolatba, ha tetszenek neked ezek az alapelvek.

« Ugrás az összes blogbejegyzéshez

Tartsuk a kapcsolatot!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig naprakész légy!


Írj nekünk, ha kérdésed van!