A termékinformációs dokumentáció nagy kérdései

A termékinformációs dokumentáció nagy kérdései

2022-11-14

Dr. Torma Viktória

Címkék: Blog, TID írás, TID, Termékfejlesztés

Kategóriák: dokumentumok


A termékinformációs dokumentáció írása az EU egyik legfontosabb vívmánya a kozmetikumok termékbiztonsága tekintetében.  Fontos dolog ez a vásárlónak a kereskedőnek és a gyártóknak egyaránt. Azt mutatja, egy termék nemcsak valahogy palackba került, hanem rendesen végiggondolták, legalább egy szakértővel konzultáltak a termék minőségéről, hatásáról, a benne lévő anyagok biztonságosságáról, és a címkén lévő állításokról, egyszóval a termék egész megjelenéséről és tartalmáról.

 

Ez a nagyvállalatok számára is nagyon fontos, de ők a termékeik reprodukálhatósága miatt, a cég neve miatt már régen kialakították azokat a fejlesztési protokollokat, ami a biztonságos és kiszámítható termék készítéséhez fontos. De mi, a kisvállalkozók nem rendelkezünk azokkal az eszközökkel, laborfelszereléssel, minőségbiztosítási háttérrel, bőrtesztekkel, amikkel a nagyobbak igen. 

Emiatt sokszorosan nagyobb odafigyeléssel és elővigyázatossággal kell átgondolnunk, hogyan készítünk egy terméket, milyen állításokat írunk a honlapunkra, vagy a címkére. Ezért számunkra fontos a TID megírásánál, vagy legalább a TID protokoll alapján átgondolni egy termék minőségét biztonságát, szükségszerű és kötelesség is. 

Még inkább igaz ez azokra a vállalkozókra, akik úgy gondolják, ők igazán értenek a kozmetikum-készítéshez. Még akkor is, vagy főleg akkor, ha úgy érzik, kizárólag hiteles forrásból származó információkkal dolgoznak. Még a tapasztalt szakember, aki közelből ismeri a protokollokat, a piac csúsztatásait, még ő is könnyen lépre tud menni egy-egy alapanyag hatékonyságát bizonygató reklámdömpingnek. Ha sokat mondjuk, mindenki elhiszi.

Senki sem költ többet a kozmetikai piacnál arra, hogy ismertté tegyen bizonyos szavakat, kulcsmondatokat, azokat valamiféle pozitív jóslattal vonzóvá tegye. Kell a vegyész, a szakember, aki tud gondolkozni a témában, tudományos cikkeket olvasni azok igazságtartalmát egy összefüggésrendszerbe beleilleszteni. Ezzel válhat csak teljessé a saját kozmetikumod megértése és prezentálása.

Szükséged van valakire, aki a kozmetikumaid valóságát a vásárlóid nyelvére lefordítja. Aki érti a marketing-szövegek alkímiáját, tudja a szavak mögöttes tartalmát, pontosan hogyan és mit írhatsz le biztonságosan, hogy a terméked vonzó legyen, mégse ígérjen semmi olyat, ami nem igaz. Ebben segítünk neked, mi a Házikence Tanoda csapata. Várjuk a TIDjeidet, és téged, hogy beszélgess velünk, együtt gondolkodjuk a kozmetikumaidról, megosszuk a tapasztalatainkat. Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy együtt tökéletesíthessük a kozmetikumaidat!

« Ugrás az összes blogbejegyzéshez

Tartsuk a kapcsolatot!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig naprakész légy!


Írj nekünk, ha kérdésed van!