A hétvégén sminkes mesterkurzus volt

A hétvégén sminkes mesterkurzus volt

2021-07-04

Dr. Torma Viktória

Címkék: Blog, kencekészítő iskola, iskola, mesterkurzus

Kategóriák:


A hétvégén sminkes mesterkurzus volt. Nagy élmény volt ez mindannyiunknak, hiszen régóta tervezett tanfolyamról van szó.

A Sminkek, mint különleges kozmetikumformák

Vannak olyan kozmetikumtervezők, akiknél a hatóanyag van a figyelem középpontjában. Íme egy új ránctalanító összetevő, egy innovatív pattanáskezelő, vagy egy új peptid az arc megfiatalítására…. De én nem ez a fajta vegyész vagyok. Én az új funkcionalitásokat kutatom a kozmetikumokban. A legizgalmasabb dolog számomra újabb és újabb kozmetikumformákat felfedezni, és azokat a saját eszközeimmel megvalósítani. A sminkek kiváló játéktér ehhez. Hiszen nagyon változatos kozmetikumformákat kell tervezni, és azokat nagyon igényes felhasználói környezet számára használhatóvá tenni. Szilárd emuliók (rúzs), gyorsan felszívódó zsíros alap (cream to powder alapozó), napvédővel dúsított pigmentet tartalmazó krém (BB és CC krémek), folyékony emulziók 25% pigmenttartalommal (folyékony rúzs), kenhető zselés készítmények (szemhéjtus), mind ennek a termékcsaládnak a tagja. Emiatt a tervezés különlegesen érdekes folyamat volt. Tobzódtunk az újabb és újabb próbálkozásokban, tesztekben, mintákban, próbareceptekben. Kipróbáltunk többféle emulgeátort, zselésítőt, változtattuk az arányokat, optimalizáltuk az olvadáspontot, sűrűséget, kenhetőséget, próbáltuk megoldani, hogy ne peregjen/kenődjön, és vizsgáltuk az oldhatóságot és a tartósságot. Nagyon sokat tanultunk a tervezés folyamán, amik mind többé kevésbé beépülnek a standard tanfolyami receptek közé is.

A tanfolyam…

…persze nagyon jól sikerült. Nem is gondoltam másként, hiszen régi tanfolyamozóink (barátaink) jöttek el újra hozzánk. Nagyon jó volt látni újra a régi arcokat! És újra szembesülni azzal, hogy hová, milyen messzire jutottak. Boldogan csodálkoztak rá az addig dédelgetett kicsi gyerekeinkre, a rúzsokra és a szemhéjfestékekre. Örömmel játszottak a pigmentekkel, és fedezték fel a különböző márkák eltérő tulajdonságait. Újra rájöttünk, hogy soha többé nem csinálunk olajzselét. A két nap alatt 12 féle kozmetikum készült. Nagyjából mind különböző elven összekevert kence. Kis mennyiségekkel, a tégelybe töltés különféle trükkjeivel, a viszkozitások és a pontos mérés kihívásaival. Két hosszú, tízórás kemény küzdelem a vajakkal és a zselésítőkkel. És mégis: kitűnő hangulatban zsizsegő beszélgetésekkel, vidám néha fáradt sztorizgatásokkal Köszönöm az összes résztvevőnek ezt a gazdag, tartalmas és különleges hétvégét.

Visszajelzések

Kedves tanfolyamozóink máris írtak néhány szót arról, hogy milyennek találják ezt az új mesterkurzusunkat: Kovács Viktória Barbara: „A sminkes MESTERkurzus rászolgált a nevére! Mindegyik kozmetikum haladó, szerteágazó technikai tudást, precíz adagolást és odafigyelést igényel, telis - tele spéci alapanyaggal! Ráadásul, az is talál benne hasznosat, aki, mint én, nem is sminkel!" Nyulász Viktória: Jó volt találkozni, hogy itt vagyunk együtt többségében gyártók, és még sincs féltékenykedés, szívesen osztjuk meg a receptjeinket, trükkjeinket, és ez szerintem egy nagy értéke ennek a közösségnek.

« Ugrás az összes blogbejegyzéshez

Tartsuk a kapcsolatot!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig naprakész légy!


Írj nekünk, ha kérdésed van!