Egy döntésekkel teli furcsa év: 2022 évértékelő

Egy döntésekkel teli furcsa év: 2022 évértékelő

2022-12-27

Dr. Torma Viktória

Címkék: természetes kozmetikumok, Blog, házi készítésű kozmetikumok, évértékelő, 2022, változások, lendület, reform, átalakulás

Kategóriák:


Azt hiszem nagy örömmel, és sokáig fogjuk még emlegetni az elmúlt esztendőt, mint az életünk egyik fontos fordulópontját. Háború, infláció, válságok sora, a KATA megkurtítása, Az EU törvénykezés felgyorsulása, tüntetésekkel teli iskolaév és személyes nehézségek tarkították ezt az évet, mégis: legfontosabb döntéseink, megújulásunk bölcsője is ez az időszak. És a végére még szemüveges is leszek!

Megújulás bölcsője

2022 elején, a COVID időszak tanulságaiból építkezve, és a friss trendeket megérezve elhatároztuk, hogy itt az ideje az iskola megújításának. A mostani tananyag 2015 óta van forgalomban, és azóta nagyon megváltozott az életünk, a kozmetikai trendek és a hallgatóink élete is. Úgy éreztük, hogy itt az ideje annak, hogy ehhez alkalmazkodjunk. Az új iskola időtartamát két félévre terveztük, mert túl nagynak éreztük a tananyag sűrűségét. Nehéz lépést tartani ilyen sebességű információ-átadással. Ráadásul a COVID óta lezajlott változások függvényében szinte lehetetlen elvárni a hallgatóinktól, hogy kikecmeregjenek a második hónapban rájuk zúduló kémia modul mocsarából. 

Így elkezdtük ezt a nagy munkát. Az első félév anyaga már sínen van, a januártól a második félév kidolgozása vár ránk. Az új tananyag bevezetését a 2023 szeptemberi iskolakezdésre tervezzük. 

Új csapattagok

Ha már elhatároztuk a változást, akkor már csináljuk igazán jól. Így idéntől két új tag is csatlakozott a Házikence csapathoz. Eddig Viki (szakmai vezető) Györgyi (Szervezés, és háttérmunkák) és Adri (műhelymunka és tanítás) dolgoztunk együtt, de most lett egy új Vikink, akit Kovács Viktóriának hívnak, és már a múlt félévben is segítette csapatunkat. Ő lett az oktatásszervezőnk, és sokat segít a szappanos iskolában. A FB-on Mewick néven találhattok rá, és csodás kreatív szappanjaira. De Viki segít nekem az új tananyagok kidolgozásában, átgondolásában, és a videófelvételekben is.

És lett egy új marketingesünk Morell Eszter. Ő csinál mindent nekünk, ami marketing, segít az új honlapunk, a várható névváltozásunk, és az új tanfolyami struktúránk kidolgozásában. Fantasztikus érzés, amikor valaki számba veszi veled, hogy mi minden van a birtokodban, értékeli, hogy milyen lehetőségeid vannak, és segít azokat a megfelelő módon megmutatni a világnak. Nagyon hálás vagyok neki, hogy csatlakozott hozzánk.

Új okatatásszervezési rendszer

Viki érkezésével 2022-ben csatlakoztunk a Moodle-t használó oktatási rendszerek népes csapatához. Ezzel könnyebb és kényelmesebb lett a tananyagok kezelése hallgatóink számára. Értékesebbek lettek a felületek, és harmonikusabb a tanulási élmény. 

Megreformált szappanos iskola 

Viki a szappanos iskolánk tananyagára is hatott. A designer-szappanok készítésének eszköztára 2022-től bekerült az iskola tananyagába. Most már csináltunk fenyőfás, liliomos-napocskás szappanokat, de kevésbé tematikus dizájnok is voltak repertoárunkban. Hallgatóink nagy lelkesedéssel fogadták ezeket az izgalmas új feladatokat.

Terveink

Ahogy az eddigiekből is láthatod, a 2023-as év nagy fordulópont lesz cégünk életében. Tervezzük a 

  • tananyag megújítását, az új iskola bevezetését, és sok más tanfolyami csomagot
  • jobban kapcsolatot tartunk majd a régi iskolásainkkal
  • új honlapunkon követhetőek leszek a felgyorsult EU törvénykezés bennünket érintő következményei
  • beugrunk a Cossmile Magyarországi bevezetésébe, ezzel is segítünk benneteket, hogy belépjetek az új EUs trendekbe.

Egyszóval jövőre még szorosabban szeretnénk belefolyni az életetekbe, hogy megkönnyítsük számotokra a kozmetikumok között történő eligazodást.

Várunk szeretettel a jövő évben is!

« Ugrás az összes blogbejegyzéshez

Tartsuk a kapcsolatot!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig naprakész légy!


Írj nekünk, ha kérdésed van!